LUOVIVA TANSSI - aina mukanani vaikka tauolla

Dance like when you are safe, secure and grounded.In Finnish: Suomeksi: Tanssia pidetään kokonaisvaltaisena liikuntamuotona. Tarkoituksenani on palauttaa oma levollinen harmonia, vitaaliaffektien (fiilisten) vaihtuessa intensiivisestä vähemmän intensiiviseen, kuten musiikissa. Ihmisen on hyvä tehdä erilaisia liikkeitä, jopa hyötyliikuntaa, joka saattaa olla vastakkaista siihen mitä hän yleensä tekee. Kyseessä voi, ja pitääkin myös olla lepoa. Ensin pitää olla painava olo ja turvallisuus, jotta voi kurottaa käsillään muihin suuntiin.
Lapsetkin tekevät erilaisia liikkeitä, joiden tarkoituksena on tasapainoittaa, vahvistaa, lisätä mielihyvää, sekä turvallisuuden tunnetta. Siksi minäkin uskon improvisaatioon.
Innostuin improvisoimaan tanssiessa 90-luvulla, ja kiinnostuin kehon kielestä. Nykyään en usko minkään tietyn opitun kartan olevan varmasti ainoa oikea tiedon lähde liikkujan kehosta tai todellisuudesta. Huomasin neutraalin asenteen olevan paras. Omien kokemusten ja havaintojen perusteella olen päätellyt, että joskus joillekkin ihmisille sopii paremmin tanssia omassa psykofyysisessä tilassa, vaikka olisikin ryhmässä. Jokaisella tulisi olla vapaus valita, eikä mikään opettaja, opetus tai auktoriteetti voi mennä oman harkinnan edelle. Yleensä tanssijat ovat mukavia. Luovivan tanssin on tarkoitus olla vapaata, tietysti omalla mukavuusalueella, ja tavanomaisella itsen ja muiden tanssijoiden kunnioittamisella. luoviva.aika@gmail.com

Tanssimisiin.
​Omalla tavalla.